Brittibändi Sweet tulee Suomeen – Degerby Possujuhlat 2024

Yhtyeen valtaisasta suosiosta Suomessa kertovat omalta osaltaan suomenkieliset versiot yhtyeen hiteistä, joista tunnetuin lienee Kirkan levyttämä ”Pikkuveli” (”Little Willy”) vuodelta 1972. Niin ikään Neumannin versioima ”Kettujen yö” (”Fox on the Run”) vuodelta 1988 muistetaan hyvin. Karma-yhtyekin lauloi Sweetin tuotantoa suomeksi.

Sweet: Glam Rockin Mestarit ja 70-luvun Musiikki-ilmiö

Sweetin vaikutus 1970-luvun musiikkimaailmassa oli merkittävä. Yhtye, joka alkoi Lontoossa vuonna 1968 nimellä Sweetshop, nousi nopeasti aikakautensa yhdeksi merkittävimmistä musiikillisista ilmiöistä. Jäsenet Brian Connolly, Andy Scott, Steve Priest ja Mick Tucker loivat uniikin äänimaailman, joka yhdisteli bubblegum popin, glam rockin ja hard rockin elementtejä, synnyttäen jotain täysin uutta ja mullistavaa musiikkikentässä.

70-luvun alussa Sweetin ura kiihtyi, kun heidän ainutlaatuinen musiikkinsa ja näyttävä lavashow’nsa alkoivat kerätä suosiota. Yhtye tuotti lukuisia ikonisia hittejä, kuten ”Ballroom Blitz”, ”Fox on the Run” ja ”Love Is Like Oxygen”, jotka eivät vain määritelleet yhtyeen uraa, vaan myös loivat uuden suunnan populaarimusiikille. Sweetin kyky yhdistellä mieleenpainuvia melodioita voimakkaisiin rock-riffeihin ja merkittäviin sanoituksiin teki heistä yhden 1970-luvun tunnetuimmista ja arvostetuimmista yhtyeistä.

Sweetin merkitys ei rajoittunut pelkästään musiikkiin. Heidän visuaalinen ilmeensä ja lavashow’nsa olivat olennainen osa aikakauden popkulttuuria ja muotia. Heidän teatraalinen esiintymisensä ja näyttävät asunsa inspiroivat monia artisteja ja vaikuttivat ratkaisevasti glam rock -genren kehitykseen. Yhtyeen jäsenten urat Sweetin hajoamisen jälkeen ovat osoitus heidän pysyvästä vaikutuksestaan musiikin alalla.

Sweetin perintö elää edelleen, vuosikymmeniä huippukautensa jälkeen. Heidän musiikkinsa jatkaa elämistään radiossa, konserteissa ja tribuuttiesityksissä, mikä osoittaa yhtyeen kestävän viehätyksen ja merkityksen. Sweet oli enemmän kuin pelkkä yhtye; he olivat kokonainen ilmiö, joka määritteli sukupolven ja jätti lähtemättömän jäljen rock-musiikin historiaan.

Sweet kiertueelle!

Degerbyn Possujuhlat 2024– Perinteiset hyvän mielen festarit lauantaina 6. päivä heinäkuuta Inkoossa. – Pääesiintyjänä uransa jäähyväiskiertueella oleva maailmankuulu hittibändi SWEET!! Degerbyn Possujuhlat järjestetään perinteiseen tapaan lauantaina, heinäkuun 6. päivä Inkoossa jo 19. kertaa peräkkäin. Ensi kesänä Possujuhlien estradille nousevat brittipopin ehdottomaan eliittiin jo vuosikymmeniä kuulunut hittibändi Sweet, 60-vuotisjuhlaansa viettävä Topmost sekä Hott File.

Degerbyn Possujuhlia vietetään ensi kesänä jo 19. kerran peräkkäin. Ja totta kai me olemme tässä meidän pienessä kyläyhteisössä tapahtumastamme ylpeitä etenkin, kun olemme vuosi toisensa jälkeen saaneet paikan päälle esiintymään koko maailman tuntemia tähtiä. Nostalgian hengessä tietysti mennään. Aikuiseen ikään varttunut yleisö on tähtäimessämme. Robert Wellsin, Johnny Loganin, Smokien ja nyt sitten Sweet-yhtyeen musiikki ja hitit herättävät muistoja ja puhuttelevat erityisesti aikuisväestöä,

Kisu Jernström
About BossMan2021

Vastaa