Finlanders on vuonna 1984 perustettu tanssi- ja viihdeorkesteri, joka on saavuttanut yli 40 vuotta kestäneen uransa aikana suuren kansan suosion. Yhtye on kerännyt lukuisia kultalevyjä ja listahittejä, kuten ”Hiljaiset sillat”, ”Enemmän kuin milloinkaan”, ”Kaikki tytöt” ja Paras Iskelmä -äänestyksen voittanut ”Oikeesti”.

Bändin jäsenet ja menestys

Finlandersin nykyinen kokoonpano koostuu seuraavista jäsenistä:

  • Aarne Hartelin
  • Pasi Ketola
  • Juha Kangassalo
  • Juho Jokio
  • Mika Heinonen

Yhtyeen jäsenet ovat musiikin rautaisia ammattilaisia, jotka soittavat suurella sydämellä ja valitsevat biisinsä ajan hermolla pysyen. Finlanders on palkittu pitkän uransa aikana muun muassa Kullervo Linna -säätiön palkinnolla, Pro Iskelmä -palkinnolla, Iskelmä Finlandia -ehdokkuudella ja Tango Finlandia -palkinnolla.

Keikat ja kiertueet

Finlanders on erittäin ahkerasti keikkaileva orkesteri, jolle Suomen lavat ja konserttisalit ovat tulleet tutuiksi. He ovat myös tehneet yhteistyötä 7 Seinähullun Veljeksen kanssa Iloinen Joulukonsertti -kiertueilla, jotka ovat saavuttaneet suuren suosion.

Vuonna 2019 Finlanders juhlisti 35-vuotista taivaltaan upealla juhlakonserttikiertueella. Kesällä 2024 Paimion teatterin ohjelmistossa nähdään ainutkertainen ”Oikeesti”-musikaali, joka on maustettu Finlandersin musiikilla ja juhlistaa yhtyeen 40-vuotisjuhlavuotta.

Historia ja alkuperäinen kokoonpano

Finlandersin alkuperäisessä kokoonpanossa vuonna 1984 olivat rumpali-laulaja Jussi Lammela, haitaristi-kosketinsoittaja Lasse Paasikko, Aarne Hartelin, kosketinsoittaja Risto Pahlama ja laulusolisti Arto Nuotio. Yhtyeen nimi keksittiin Amerikassa, kun Lasse opiskeli Kaliforniassa ja osallistui sisäiseen nimikilpailuun, jossa hänen ehdottamansa ”Finlanders” voitti.

Vuonna 1986 Finlanders pääsi MTVKesätansseihin vakio-orkesteriksi, mikä oli yhtyeelle suuri läpimurto. Tämän jälkeen he ovat tähdittäneet monia suosittuja tv-ohjelmia, kuten Kesäillan valssi ja Tulisuudelma.

Uudet ja tulevat projektit

Finlanders on aina ollut tunnettu uusien hittien takomisesta ja jatkuvasta uudistumisesta. Lasse Paasikon jäätyä eläkkeelle juhannuksena 2023, hänen tilalleen tuli pitkän linjan tanssimuusikko Mika Heinonen. Yhtye jatkaa keikkailua ja uusien projektien parissa työskentelyä.

Fanien suosikki

Finlanders on yksi suomalaisen iskelmämusiikin suosituimmista bändeistä. Heidän kappaleensa ovat tanssikansan suosikkeja, ja heidän keikkansa täyttyvät innokkaista faneista. Finkut ovat musiikin rautaisia ammattilaisia, jotka soittavat suurella sydämellä ja ovat ajan hermolla biisivalinnoissaan.