Teemu Roivainen on musiikkitaivaan monitaituri. Teemu tunnetaan laaja-alaisesta osaamisestaan musiikkialalla yli genrerajojen. Häneltä taittuvat luontevasti niin konserttiesiintymiset, showproduktiot unohtamatta mukaansatempaavia tanssilavakeikkoja, joista hän on saanut loistavaa yleisöpalautetta.

Teemun yksi rajapyykki urallaan oli Tangomarkkinat -laulukilpailun voitto (Tangokuningas 2014). Kruunaus avasi uusia polkuja jo pitkään musiikkialalla olleelle Teemulle. Tämä voitto toi hänelle merkittävää näkyvyyttä ja uusia esiintymismahdollisuuksia.

Diskografia

Roivaisen sooloalbumeita ovat Sydämesi tyhjä huone, Vanha liekki sekä Uusi alku (2021). Lisäksi Teemu on julkaissut duettoalbumin Tonight yhdessä Saara Aallon kanssa. Lukuisia singlejä edustaa mm. Vuoksesi sun, josta on tehty musiikkivideo. Teemu on julkaissut myös Pohjolan joulu -albumin.

Teemu Roivaisen yhtyeenä toimii nuorista ammattilaisista koostuva Energia. Tämä yhtye tukee Teemua niin konserttikiertueilla kuin studioäänityksissä, tuoden hänen musiikkiinsa energisen ja ammattitaitoisen sävyn.

Konsertit

Teemu on ollut mukana monilla konserttikiertueilla ja showproduktioissa, joista mainittakoon mm. menestyksekkäät Helsinki Casinon Show & Dinner -esitykset. Tanssikeikkojen lisäksi Teemua ovat työllistäneet mm. Jamppa Tuominen – Aamu toi ilta vei -konsertit, Muuttuvat laulut – George Ots –konserttikiertue sekä Siks’ oon mä suruinen -konserttikiertue sekä Reijo Taipaleen – Aavan meren tuolla puolen muistokonserttikiertue (2023).

Teemu on julkaissut Pohjolan joulu -albumin, ja joka vuotiseen perinteeseen kuuluvat joulukonserttikiertueet, joissa Teemu on esiintynyt. Usein hänen rinnallaan on nähty valovoimaisia naisartisteja, kuten Saara Aalto (Jouluenkelit), Diandra (Syttyy valot tuhannet) ja Saija Tuupanen (Joulun rauhaa).

TV-ohjelmat

Teemu on nähty monissa Tangomarkkinoiden tuotannoissa TVä ja monissa eri tv-konserteissa, mm. Lasten klinikoiden kummien konsertissa. Hän on myös tullut tutuksi Selviytyjät Suomi TV-ohjelma voittajana (2024) ja lisäksi Tähdet tähdet -tv-ohjelmasta, jossa mukana olevat artisti esittävät eri genreiden musiikkia.

Teemun osallistuminen televisio-ohjelmiin on lisännyt hänen tunnettuuttaan ja tuonut hänen musiikkiaan laajemman yleisön tietoisuuteen. Erityisesti Selviytyjät Suomi -ohjelman voitto toi hänelle valtakunnallista huomiota ja uusia faneja.

Projektit ja yhteistyöt

Teemu on ollut mukana monissa projekteissa ja tehnyt yhteistyötä lukuisten tunnettujen artistien kanssa. Hän on esiintynyt niin yksin kuin yhdessä muiden muusikoiden kanssa, tuoden esille monipuolista osaamistaan ja kykyään mukautua erilaisiin musiikillisiin tyyleihin.

Yksi merkittävistä yhteistyöprojekteista oli duettoalbumi Tonight, jonka hän teki yhdessä Saara Aallon kanssa. Tämä albumi sai hyvän vastaanoton ja osoitti Teemun kyvyn sopeutua erilaisiin musiikillisiin yhteistyöprojekteihin.

Ura tanssilavoilla

Teemu Roivainen on erittäin suosittu esiintyjä suomalaisilla tanssilavoilla. Hänen energiset ja mukaansatempaavat esiintymisensä ovat saaneet paljon kiitosta yleisöltä. Tanssilavakeikoilla Teemu esittää laajan kirjon kappaleita, jotka vaihtelevat perinteisestä tanssimusiikista poppiin ja rockiin.

Tanssilavakeikat ovat olleet tärkeä osa Teemun uraa, ja ne ovat tarjonneet hänelle mahdollisuuden olla läheisessä kontaktissa yleisönsä kanssa. Tämä yhteys yleisöön on yksi syy siihen, miksi Teemu on niin pidetty ja arvostettu artisti.

Palkinnot ja tunnustukset

Teemu on saanut useita palkintoja ja tunnustuksia uransa aikana. Tangokuningas-tittelin lisäksi hän on voittanut mm. Selviytyjät Suomi -ohjelman, mikä toi hänelle paljon näkyvyyttä ja arvostusta. Näiden saavutusten lisäksi Teemu on saanut paljon positiivista palautetta sekä kriitikoilta että yleisöltä.

Tunnustukset ja palkinnot ovat osoitus Teemun kovasta työstä ja lahjakkuudesta musiikkialalla. Ne ovat myös kannustaneet häntä jatkamaan ja kehittymään edelleen artistina.

Yhteenveto

Teemu Roivainen on monipuolinen ja lahjakas muusikko, joka on saavuttanut paljon uransa aikana. Tangokuningas-titteli, sooloalbumit, yhteistyöprojektit ja televisioesiintymiset ovat tehneet hänestä tunnetun ja arvostetun artistin. Hänen energiset esiintymisensä tanssilavoilla ja konserttikiertueilla ovat valloittaneet yleisön sydämet.

Teemu jatkaa edelleen uusien projektien parissa ja tuo musiikkiaan esille uusilla ja innovatiivisilla tavoilla. Hänen monipuolisuutensa ja kykynsä mukautua erilaisiin musiikillisiin tyyleihin tekevät hänestä ainutlaatuisen ja arvostetun artistin suomalaisella musiikkikentällä.

Diskografia

 • Sooloalbumit:
  • Sydämesi tyhjä huone
  • Vanha liekki
  • Uusi alku (2021)
 • Duettoalbumit:
  • Tonight (yhdessä Saara Aallon kanssa)
 • Singlet:
  • Vuoksesi sun (musiikkivideo)
 • Joulualbumit:
  • Pohjolan joulu