Talentista Euroviisujen kautta maailmalle: Saara Aalto

Saara Aalto esiintyy elokuussa uudessa Factory by Lake tapahtumassa Lohjalla, kaupungin orkesterin säestyksellä.

Saara Sofia Aalto syntyi 2. toukokuuta 1987 Oulunsalossa. Hänen kiinnostuksensa musiikkiin heräsi jo varhain, sillä hän kirjoitti ensimmäiset kappaleensa viisivuotiaana. Vuonna 1998, ollessaan vain 11-vuotias, hän voitti Kotkan Merilaulukilpailut omalla sävellyksellään.

Teini-ikäisenä Aalto vietti kesät kiertäen hääkeikkoja. Hän edusti Suomea kansainvälisillä Kultainen hirvi -laulufestivaaleilla Romaniassa vuonna 2004. Aalto valmistui ylioppilaaksi Madetojan musiikkilukiosta vuonna 2005 ja jatkoi opintojaan Sibelius-Akatemiassa.

Talent Suomi ja musikaalit

Saara Aalto nousi julkisuuteen vuonna 2007 osallistuttuaan Talent Suomi -kilpailuun ja sijoituttuaan kolmen parhaan joukkoon. Kilpailun jälkeen hän esitti karsinnoissa itse säveltämänsä kappaleen ”Varpaisillaan”, joka myöhemmin päätyi hänen debyyttialbumilleen.

Vuodesta 2008 lähtien Aalto näytteli Helsingin Kaupunginteatterin High School Musical -musikaaleissa. Hän esitti säveltäjä-pianistityttö Kelsi Nielsenin roolia. Vuonna 2010 hän näytteli Wicked-musikaalissa Dorothyn roolissa.

Euroviisukarsinnat ja The Voice of Finland

Vuonna 2011 Saara Aalto osallistui Suomen euroviisukarsintoihin kappaleellaan ”Blessed with Love” ja sijoittui toiseksi. Hänen debyyttialbuminsa, samanniminen ”Blessed with Love”, julkaistiin myöhemmin samana vuonna.

Vuonna 2012 Aalto osallistui The Voice of Finland -kilpailuun, jossa hän sijoittui toiseksi. Vaikka hän ei saanut levytyssopimusta kilpailun jälkeen, hän jatkoi musiikkiuraansa julkaisten useita albumeita ja järjestäen konserttikiertueita.

Kansainvälinen ura

Aalto teki läpimurtonsa Ison-Britannian The X Factor -kilpailussa vuonna 2016, sijoittuen toiseksi. Tämä toi hänelle kansainvälistä näkyvyyttä ja johti levytyssopimukseen Sony Music Finlandin ja Sony Music UKkanssa.

X Factorin jälkeen Aalto on esiintynyt useissa televisio-ohjelmissa ja konserteissa ympäri maailmaa. Hän oli myös yksi Suomen X Factorin tuomareista vuonna 2018.

Euroviisut 2018

Saara Aalto valittiin Suomen edustajaksi vuoden 2018 euroviisuihin kappaleellaan ”Monsters”. Hän pääsi finaaliin ja sijoittui 25. sijalle. Kilpailun myötä Aalto julkaisi uuden albuminsa ”Wild Wild Wonderland” ja kiersi konserttisalikiertueella.

Uudet projektit ja hyväntekeväisyys

Vuonna 2020 Saara Aalto julkaisi singlen ”When the Sun Goes Down” yhdessä englantilaisen drag queenin Baga Chipzin kanssa. Vuonna 2022 hän julkaisi hyväntekeväisyyssinglen ”This World”, jonka tuotot menevät Pelastakaa Lapset -järjestölle.

Aalto on myös toiminut lauluvalmentajana Big Brother Suomi -ohjelmassa ja juontanut omaa piilokameraohjelmaansa Amazon Prime Videossa.

Lista Saara Aallon merkittävistä saavutuksista

  • Talent Suomi 2007: Kolmen parhaan joukkoon sijoittuminen
  • Suomen euroviisukarsinnat 2011: Toiseksi sijoittuminen
  • The Voice of Finland 2012: Toiseksi sijoittuminen
  • The X Factor UK 2016: Toiseksi sijoittuminen
  • Euroviisut 2018: Suomen edustaja, 25. sija finaalissa
  • Seitsemän studioalbumin julkaiseminen
  • Kansainväliset konserttikiertueet ja televisioesiintymiset

Musikaalit ja näyttelijäura

Saara Aalto on näytellyt useissa musikaaleissa, kuten High School Musical ja Wicked. Hän on myös toiminut ääninäyttelijänä, kuten prinsessa Annan roolissa Disneyn animaatioelokuvassa Frozen – huurteinen seikkailu.

Aalto on esiintynyt myös useissa televisio-ohjelmissa, kuten Dancing On Ice UK -luisteluohjelmassa, jossa hän sijoittui kolmanneksi vuonna 2019.

About BossMan2021

5 kommenttia artikkeliin ”Talentista Euroviisujen kautta maailmalle: Saara Aalto”

Vastaa