Janne Tulkki ja bändi, Imatran kylpylä

Janne Tulkki on viihdyttänyt suomalaista tanssi- ja iskelmäkansaa musiikkiviihteen huipulla jo kaksikymmentäviisi vuotta. Hänen uraansa mahtuu lukuisia menestyksiä ja tunnustuksia, ja yli 250 000 myytyä albumia kertoo hänen suosiostaan. Janne on saavuttanut urallaan kultaa, platinaa ja tuplaplatinaa.

Jannen uran läpimurto tapahtui vuonna 1998, jolloin hän sijoittui toiseksi Syksyn sävel -kisassa kappaleella ”Kulkurin kuu”. Samana vuonna radioiden listojen kärkisijoille nousi myös kappale ”Sinisen taivaan sateenkaari”. Vuonna 1999 julkaistu esikoislevy ”Janne Tulkki” ylsi huikeisiin myyntimääriin, ja sitä on myyty jo yli 96 000 kappaletta.

Palkinnot ja tunnustukset

Janne valittiin Vuoden solistiksi vuonna 1999, ja seuraavana vuonna hän sai vuoden 1999 Miesartistitulokkaan Emman. Vuonna 2001 Janne osallistui toistamiseen Syksyn Säveleen ja voitti kisan kappaleella ”Yksinäinen pitkä tie”. Tämä voitto oli erityisen merkittävä, sillä se oli viimeinen perinteisesti järjestetty Syksyn Sävel -kisa.

Menestyksensä jälkeen Janne on jatkanut aktiivista keikkailua, ja hänen keikkatahtinsa on pysynyt tiiviinä. Sympaattisen artistin suosio ei ole hiipunut vuosien varrella, vaan hän on edelleen yksi Suomen rakastetuimmista esiintyjistä.

Konserttiohjelmistot ja tribuutit

Jannen repertuaariin ovat tulleet monenlaiset konserttiohjelmistot, kuten Tapio Rautavaaran musiikkiin perustuva viihdyttävä konserttituokio. Janne on esiintynyt Rautavaara-teemalla myös hoivakotien vanhuksille mittavalla kiertueella. Vuonna 2012 julkaistiin albumi ”Janne Tulkki – Toiset on luotuja kulkemaan – Tapio Rautavaara-tribuutti”.

Janne on esiintynyt myös Big Bandin solistina konserttiareenoilla, mikä on tuonut hänen esiintymisiinsä uusia ulottuvuuksia. Hänen monipuolisuutensa ja taitonsa sopeutua erilaisiin musiikkityyleihin ovat tehneet hänestä arvostetun ja kysytyn esiintyjän.

Studiotyöskentely ja uusimmat julkaisut

Janne Tulkki on käynyt studiolla aktiivisesti koko uransa ajan. Viimeisimpänä singlenä häneltä on julkaistu ”Elämä on kaunis” vuonna 2021. Studiotyöskentely on ollut tärkeä osa Jannen uraa, ja hän on jatkuvasti pyrkinyt uudistamaan musiikkiaan ja tarjoamaan faneilleen uutta kuunneltavaa.

Keikkailu ja kokoonpanot

Janne keikkailee trubaduurina sekä oman Janne Tulkki Orkesteri -kokoonpanonsa kanssa. Hän esiintyy myös Tulkki & The Crew -kokoonpanolla, joka tarjoaa Suomi-rockin klassikoita rukiisella ranteella. Tulkki & The Crew’n ohjelmistoon kuuluvat Jannen omien hittien lisäksi Manserockin suuret nimet kuten Eppu Normaali, Juice Leskinen ja Popeda. Mukana ovat myös Aki Sirkesalon ja Kolmannen Naisen kappaleita sekä Amerikan klassikoita.

Tulkki & The Crew

Tulkki & The Crew -kokoonpano on saanut paljon kiitosta monipuolisesta ja energisestä ohjelmistostaan. Tämä kokoonpano tarjoaa kuulijoilleen nostalgisia hetkiä Suomi-rockin parissa, ja se on osoittautunut suosituksi niin tanssilavoilla kuin yritystilaisuuksissakin.

Janne Tulkin monipuolisuus esiintyjänä ja hänen kykynsä tulkita erilaisia musiikkityylejä tekevät hänestä ainutlaatuisen artistin. Hän jatkaa aktiivista keikkailua ja musiikin tekemistä, ja hänen faninsa voivat odottaa lisää unohtumattomia esityksiä tulevaisuudessa.