Roope Salminen avasi elämänsä haasteet Vain elämää -ohjelmassa: ”Olen oppinut paljon vallasta ja vastuusta”

Suomalainen laulaja ja näyttelijä Roope Salminen on palannut vahvasti julkisuuteen oltuaan useita vuosia poissa valokeilasta. Tällä hetkellä hänet nähdään Nelosen suositussa Vain elämää -ohjelmassa, jossa eilen vietettiin hänen päiväänsä. Jakso oli tunteikas ja syvällinen, sillä Salminen nosti esiin oman menneisyytensä raskaat kokemukset, mukaan lukien vuoden 2020 tuomion seksuaalirikoksesta.

Salmisen osallistuminen Vain elämää -ohjelmaan on ollut monelle yllätys, sillä hän on pitänyt matalaa profiilia oikeuden tuomion jälkeen. Hän kuitenkin halusi käsitellä asiaa avoimesti, sillä hän tiedostaa, että se on ensimmäinen asia, joka monille tulee mieleen hänen nimeään kuullessa.

”Koen, että olisi tosi omituista, jos en puhuisi asiasta mitään tässä ohjelmassa. Tämä on varmasti ensimmäinen asia, joka tulee monella mieleen, kun näkee naamani tai nimeni jossakin,” Salminen kertoi jaksossa.

Salminen myöntää miettivänsä tapahtumia päivittäin ja käsittelee niitä myös terapiassa. Hän kertoo, että oikeuden tuomio oli käännekohta hänen elämässään ja auttoi häntä kasvamaan ihmisenä.

”Haluan alleviivata sitä, että minä en missään tapauksessa ole tämän asian kärsijä tai uhri. Tämä on ollut minulle iso opetus itsestäni, vallasta ja vastuusta sekä siitä, millaista on olla mies,” hän sanoi avoimesti ohjelmassa.

Pitkä matka raittiuteen

Roope Salminen avasi Vain elämää -jaksossa myös taisteluaan alkoholia vastaan. Hän kertoi, että on ollut raittiina jo viisi vuotta. Päätös lopettaa alkoholin käyttö tuli pakon edessä, kun hän tajusi, että jatkaminen voisi koitua hänen kohtalokseen.

”Lopetin vasta, kun mun oli ihan pakko. Tiesin että jos jatkan, kuolen,” Salminen kuvaili rehellisesti.

Salminen kertoi alkoholin olleen hänen tapaansa paeta elämän kaaosta ja kokea väliaikaista lohtua. Hän muisteli, kuinka alkoholi turrutti hänen mielensä ja antoi hänelle tunteen siitä, että kaikki oli hyvin, vaikka todellisuudessa asiat olivat aivan toisin.

”Meni suoraan mun aivoihin, tuntui ihan sikahyvältä, lämpimältä halaukselta, mikä pitää sylissä ja kuiskaa ’sä oot hyvä, komee, upee, merkityksellinen…’,” Salminen kertoi ohjelmassa.

Hän myöntää, että ilman tätä päätöstä lopettaa juominen, hän ei istuisi nyt tässä hetkessä ja olisi palannut julkisuuteen.

Jousimiehen rohkeus ja avoimuus

Roope Salmisen horoskooppimerkki on jousimies, ja hänen elämänsä ja uransa monivaiheisuus kuvastaa monia tämän tulisen merkin piirteitä. Jousimiehet tunnetaan rohkeudestaan, avoimuudestaan ja elämänjanostaan. He eivät kaihda haasteita ja haluavat jatkuvasti oppia uutta ja kehittyä.

Salmisen avoin suhtautuminen menneisiin virheisiinsä ja hänen halunsa kehittyä paremmaksi ihmiseksi osoittavat jousimiehelle tyypillistä rehellisyyttä ja itsetutkiskelua. Jousimiehet eivät pelkää kohdata elämänsä vaikeita hetkiä, vaan he haluavat kasvaa niistä ja ottaa opikseen. Salminen on julkisesti kertonut, että terapia on ollut hänelle tärkeä osa tätä prosessia.

Toinen keskeinen piirre jousimiehessä on heidän rajaton uteliaisuutensa ja halunsa nähdä maailmaa. Salminen onkin näyttelijä ja artisti, joka on tutkinut monenlaisia tapoja ilmaista itseään taiteen kautta. Hänen uransa niin musiikin kuin näyttelijäntyön parissa on ollut jatkuvaa itsensä haastamista ja uusien alueiden valloittamista – tyypillistä jousimiehelle, joka rakastaa elämän tarjoamia seikkailuja.

Urallaan monipuolinen ja menestynyt

Roope Salminen nousi julkisuuteen Roope Salminen & Koirat -yhtyeen keulahahmona, ja bändi tuli tunnetuksi riehakkaasta lavameiningistään ja humoristisista kappaleistaan. Yhtye keräsi nopeasti suuren fanijoukon ja tuli tunnetuksi lukuisista hiteistään. Samanaikaisesti Salminen teki itselleen nimeä myös näyttelijänä, juontajana ja viihdealan monitoimimiehenä.

Vuosien varrella Salminen on juontanut useita suosittuja tv-ohjelmia ja ollut näkyvästi esillä eri projekteissa. Hänen kykynsä hypätä erilaisiin rooleihin ja tilanteisiin on ollut merkittävä osa hänen menestystään. Vaikka hänen uransa kärsi kolauksen oikeuden tuomion myötä, Salminen on palannut takaisin ja osoittanut, että hänellä on vielä paljon annettavaa suomalaiselle viihdekentälle.

Yksityiselämässä onnellinen uusperheessä

Roope Salminen elää tällä hetkellä onnellista perhe-elämää kumppaninsa Vivian Nickin kanssa. Pariskunta elää uusperheen arkea, ja Salminen on puhunut julkisuudessa avoimesti siitä, kuinka perhe on hänelle tärkeä ja miten hän on oppinut arvostamaan perheen merkitystä enemmän viime vuosien aikana.

Vaikka Salminen ja Nick eivät ole aikeissa mennä naimisiin, heidän suhteensa vaikuttaa vahvalta ja tasapainoiselta. Salminen on kertonut, että elämä uusperheessä on opettanut hänelle kärsivällisyyttä ja vastuun kantamista myös muiden kuin itsensä suhteen.

Vaikka hänen tiensä on ollut kivikkoinen, Roope Salminen on osoittanut olevansa ihminen, joka haluaa kasvaa ja kehittyä – niin yksityiselämässään kuin urallaan. Vain elämää -ohjelman myötä Salminen on jälleen mukana suomalaisen viihteen kärkinimien joukossa, ja hänen avoimuutensa ja rehellisyytensä ovat tehneet hänestä entistäkin kiinnostavamman hahmon niin median kuin yleisön silmissä.

Yksi kommentti artikkeliin ”Roope Salminen avasi elämänsä haasteet Vain elämää -ohjelmassa: ”Olen oppinut paljon vallasta ja vastuusta””

Vastaa