Janne Tulkki ei voinut pysyä poissa lavoilta

Janne Tulkki astui jälleen julkisuuden valokeilaan yli puolen vuoden keikkatauon jälkeen. Hänen päätöksensä jatkaa musiikkiuraa tuli yllätyksenä, kun hän aiemmin oli ilmoittanut lopettavansa esiintymisen. ”En kykene lopettamaan”, hän kirjoitti Facebook-päivityksessään.

Vuonna 2021, 48-vuotias laulaja oli kertonut jättävänsä musiikkialan taakseen ja ilmoitti, ettei enää kuulu julkisuuden piiriin. Kuitenkin jotain muutti hänen mielensä, ja paluu estradeille oli väistämätön.

Ero ja elämänmuutos

Keväällä 2021 Seiska-lehti kertoi, että Jannen avopuoliso Anna Orkola oli muuttanut uuteen kotiin puolitoistavuotiaan poikansa kanssa. Tilanne oli yllättävä, sillä alkuvuodesta Janne oli ilmoittanut heidän avoliittonsa päättyneen.

Anna joutui aloittamaan uuden elämän vasten tahtoaan, sillä hänellä ei ollut asuntoa ennen huhtikuuta. Onneksi ystäväperhe tarjosi hänelle tilapäisen majapaikan, ja Anna löysi myöhemmin pysyvän kodin Lopen keskustasta.

Huhut ja uudet suhteet

Vaikka Anna ei täysin tiennyt syitä eroon, kylillä liikkui huhuja siitä, että Jannella olisi uusi nainen. Tämä vain lisäsi spekulaatioita ja herätti kysymyksiä.

Lopen kylän pienissä piireissä huhut leviävät nopeasti, mutta Anna piti tärkeänä, että ero tulisi julki virallisesti, jotta hänkin voisi jatkaa elämäänsä. Hän ei halunnut joutua tilanteeseen, jossa lehdissä kirjoitettaisiin, että he olisivat yhä yhdessä, vaikka todellisuus oli toinen.

Jannen uran huippuhetket

Janne Tulkki on ollut viihdemaailman huipulla jo 25 vuoden ajan. Hänen ensimmäinen suuri läpimurtonsa tapahtui vuonna 1998, kun hän sijoittui toiseksi Syksyn sävel -kilpailussa kappaleella Kulkurin kuu. Tämä nosti hänet koko kansan tietoisuuteen.

Vuotta myöhemmin julkaistiin hänen esikoislevynsä Janne Tulkki, joka ylsi huikeisiin myyntilukuihin. Levy on myynyt jo yli 96 000 kappaletta ja saavuttanut tuplaplatinaa. Janne sai tunnustusta myös Emma-gaalassa, jossa hänet palkittiin Miesartistitulokkaana vuonna 2000.

Musiikillinen monipuolisuus

Janne ei ole pelkästään pysynyt tanssilavojen tähtenä, vaan hänen ohjelmistoonsa on tullut myös monia erityiskonsertteja. Erityisesti Tapio Rautavaaran musiikille omistettu konserttisarja on ollut suosittu, ja hän on esittänyt sen lisäksi vanhuksille hoivakodeissa ympäri Suomea.

Vuonna 2012 julkaistu albumi Toiset on luotuja kulkemaan – Tapio Rautavaara-tribuutti oli suuri kunnianosoitus suomalaiselle musiikkiperinnölle.

Paluu studioon

Vaikka Janne oli kertonut jättävänsä musiikkiuran taakseen, hänen rakkautensa musiikkia kohtaan ei ole hiipunut. Hän on jatkanut aktiivisesti studiotyöskentelyä ja julkaissut viimeisimpänä singlenä Elämä on kaunis vuonna 2021.

Janne Tulkki on edelleen yksi Suomen suosituimmista iskelmätähdistä, ja hänen uransa jatkuu vahvana, vaikka hän onkin ottanut välillä taukoja. Keikkailu, levytykset ja monipuoliset konserttikokonaisuudet pitävät hänen faninsa tyytyväisinä ja artistin lavalla vielä pitkään.

Vastaa